Creme Brulee

P746

Tradicionalna francuska poslatica Creme Brulee je BEZ GLUTENA. Mozete je naruciti u beogradskim restoranima Madera i Zaplet, a uz malo truda mozete i sami da napravite.

Sastojci:
6 zumanaca
100 gr belog kristal secera
1 kesica vanilin secera
500 ml slatke pavlake

Recept:
– Ugrejati rernu na 150*C
– Umutiti zumanca, secer i vanilin secer.
– Sipati slatku pavlaku u serpu i ugrejati skoro do kljucanja, smanjiti temperaturu i mesati jos 5 minuta.
– Dodati umucena zumanca u serpu sa slatkom pavlakom i mutiti jos 5 min.
– Sipati smesu u 6 vatrostalnih posudica (keramicke solje ili aluminijumske posude…) ne do vrha, ostavite malo mesta.
– U dublji pleh za rernu raporedite 6 solja i sipajte vrucu vodu u pleh do polovine solja.
– Stavite pleh u rernu na srednju zicu i pecite 40-45 min.
– Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi.
– Pospite odozgo braon secer (muscovado ili demera) ako nemate pospite vanilin secerom.
– Slag na slici je od malo umucene slatke pavlake za dekoraciju.
Uzivajte.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: