Safran

P1414

Safran ima super ukus i BEZ GLUTENA je. Odlicno se slaze sa ribom ili piletinom. Mozete ga kupiti u vecini supermarketa, Pakuje ga Kotany, kosta manje od 1€ kesica i dovoljna je za 3-4 porcije.
Safran je redak zacin i jedan od najskupljih na svetu i kosta oko 7000 € po kilogramu.
Na srecu dovoljno nam je 0,16 grama za ovaj recept.

Sastojci:
– kesica safrana
– 250 ml pavlake za kuvanje
– 25 gr putera (buter, maslac)
– malo maslinovo ulja
– 1 dl belog vina
– 1/2 limuna
Recept za sos:
Potopiti safran u belo vino i ostaviti da odstoji 30 min. Podmazati serpu maslinovim uljem i rastopiti puter, dodati vino sa safranom, sacekati da prokljuca i sipati pavlaku. Na kraju iscediti 1/2 limuna i cim se zgusne iskljuciti.
To je sve sto se tice sosa.
Uz ovaj sos se slazu pileci file ili oslic file bez kostiju.
Prijatno

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: